Dirk Roofthooft leest Kafka

In Het hol is een vreemd wezen aan het woord. Een dier, een eenzame holenbouwer op zoek naar de ultieme veiligheid. In de beslotenheid en stilte van zijn hol lijkt hij dat gevonden te hebben, maar toch blijft een kiem van angst bestaan.

Hoe te beschermen wat voor je veiligheid zorgt? Kan de vijandige buitenwereld ooit volledig buitengesloten worden, of sijpelt die toch steeds weer naar binnen, zij het in de vorm van een tastbare vijand dan wel als paranoia?

Dit meesterlijke kortverhaal van Franz Kafka wordt op Studium Generale gebracht door Dirk Roofthooft, een van de meest vooraanstaande acteurs van Vlaanderen. Hij oogstte succes in binnen- en buitenland in samenwerking met theatermakers als Jan Fabre, Jan Lauwers, Peter Sellars en Guy Cassiers. Napraten doen we met Frank Vande Veire, filosoof en Kafka-kenner.

roofthooft Dirk Roofthooft | © Wonge Bergmann

Het hol door Dirk Roofthooft met aansluitend debat met Frank Vande Veire
woensdag 16 december 2009, van 19u. tot 21u.
Zaal Miry, departement Conservatorium van de Hogeschool Gent,
Hoogpoort 64, 9000 Gent.

Reserveren is gratis, via de website.


De voorjaarsreeks van Studium Generale start op 24 februari 2010.

Zie voor het volledige programma: www.hogent.be/studiumgenerale

Hogeschool Gent


Indien deze nieuwsbrief niet leesbaar is kunt u hem altijd hier bekijken <privacy> Als u geen toezending van onze nieuwsbrief wenst, antwoordt u dan op deze e-mail met in de onderwerpregel de tekst "uitschrijven s.v.p.". In het bericht zelf vermeldt u het e-mailadres dat u uit ons mailbestand wilt laten verwijderen.