Hogeschool Gent Logo

NIEUWS

Over muren… en andere vrijheden


Op 17 maart 2010 gaat Studium Generale in samenwerking met de faculteit Geneeskunde en Gezondheidswetenschappen van de Universiteit Gent interdisciplinair: Het thema 'Over muren... en andere vrijheden' wordt belicht vanuit vier invalshoeken in een debat onder leiding van prof. dr. Jan De Maeseneer. Zie Programma voor meer informatie.
(DD→10-03-2010)


Binnenkort gaat de voorjaarsreeks van Studium Generale van start; de eerste lezing, door Steven Jacobs, vindt plaats op 24 februari 2010.
Reserveren voor deze lezingen kan vanaf nu.


Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Studium Generale? Schrijf je in op onze nieuwsbrief door een mail te sturen naar studiumgenerale [at] hogent.be of bezoek onze Facebook-pagina, waar je ook foto’s kan bekijken.


Chantal Mouffe, een van de spreeksters tijdens het vorige studium, heeft een kort interview in Knack. De tekst, over politiek, democratie en populisme, sluit nauw aan bij haar bijdrage uit het binnenkort te verschijnen nieuwe jaarboek.
(DD→22-10-2009)


Elena Cavagnaro heeft een interview op ScienceGuide betreffende het onderzoek dat ze heeft opgestart naar aanleiding van haar bijdrage aan Studium Generale. (In de aanhef staat verkeerdelijk UGent vermeld, maar in het interview wordt de Hogeschool correct vermeld.)
(SH→11-09-2009)


Het jaarboek van Studium Generale met als titel 'Grenzen aan de ethiek' (jaargang 2008-2009) is inmiddels verschenen en kan worden besteld bij Academia Press. Het is ook te verkrijgen in de betere boekhandel.


Studium Generale zal zijn programma reeds presenteren in een debat op het Filosofie Festival in Flagey, Brussel, op 14 november aanstaande.

Cover Studium folder

Half oktober zijn de nieuwe folders beschikbaar
(MP→08-09-2009)


Het Studium Generale wil kritische vragen, contrasten en parallellen tussen de diverse kennisdomeinen aanreiken als prikkelende aanvulling op de geijkte studiecurricula.


Sponsors